Вести


Беочин узео учешће у акцији „Велико спремање Србије“


Беочин узео учешће у акцији „Велико спремање Србије“

Акцијом "Велико спремање Србије", у којој је учествовало више од 200.000 људи, у суботу је обележен Светски дан животне средине 5. jун. У акцији су учествовале школе, јавна предузећа, приватне компаније, запослени у државној управи, невладине организације и грађани.

- Први резултати акције су фантастични. Изузетно смо задовољни одзивом, само три општине у Србији нису организовале акције чишћења, из оправданих разлога - рекао је министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић и најавио да ће прецизни подаци бити познати када општине доставе извештаје Министарству.

Беочин узео учешће у акцији „Велико спремање Србије“

Акција „Велико спремање Србије“ одржана је и у нашем граду а почела је чишћењем простора испред основне школе Јован Грчић Миленко у Беочину где су ђаци 5, 6 и 7 разреда чистили двориште са својим наставницима.Акцији се према ранијој најави придружило и удружење пензионера које је од раних јутарњих сати чистило простор испред свог удружења. Поред запослених у јавним предузећима и локалној самоуправи који су чистили улаз у Беочин, у овој акцији учествовали су и радници Културног Центра, Омладинске Радне Бригаде „Раша“ као и многобројни грађани.

Беочин узео учешће у акцији „Велико спремање Србије“ Беочин узео учешће у акцији „Велико спремање Србије“

Директор ЈКП Беочин Василије Цогољевић иначе координатор ове акције у Беочину, рекао је да су радници овог предузећа чистили у сарадњи са Националним парком Фрушка Гора и излетишта која су у беочинској општини.Током акције „Очистимо Србију, очистимо Беочин“, укупно је однето преко 200 кубика смећа. Преко 100 кубних метара прикупљено је ручно, а остатак камионима и машинама Лафарге БФЦ и Карин Комерца. Успешно је очишћена депонија код улаза у транспортни део Лафарге-а и депонија код девијације. Овој акцији придружили су се и мештани Раковца, који су сређивали прилазне путеве згради месне заједнице и стазе намењене пешацима.

Беочин узео учешће у акцији „Велико спремање Србије“ Беочин узео учешће у акцији „Велико спремање Србије“

Погледајте галерију фотографија са овог догађаја >>